Duurzame Energie Voorziening Achterweg

Home | Vraag & Antwoord

Vraag en Antwoord

Wat te doen bij een storing?
Heeft u problemen met de verwarming van uw woning of met uw warme tapwater? Dan kan dit verschillende oorzaken hebben. In sommige gevallen kan dit liggen aan het DEVA energiesysteem. Maar klachten kunnen ook worden veroorzaakt door een probleem in de verwarmingsinstallatie in uw woning.
Raadpleeg daarom eerst onderstaande lijst, voordat u contact opneemt met de DEVA storingsdienst. Hier staan een aantal problemen omschreven met mogelijke oorzaken en oplossingen.
 

Wat is het probleem? Hoe kunt u dit oplossen?

  • Mijn woning wordt niet warm. Controleer of de stekker van de DEVA afleverset in het stopcontact zit en of er spanning op het stopcontact staat. Controleer of alle afsluiters van de verwarmingsinstallatie en de DEVA afleverset openstaan. Neem contact op met de Storingsdienst via 088 – 33 44 444 als de woning ondanks het openzetten van de afsluiters niet warm wordt.
  • Er is geen warm water Neem contact op met de Storingsdienst via 088 – 33 44 444.
  • Er is geen warm en koud water. Bel uw waterleidingbedrijf.
  • Er is een lekkage aan een radiator of vloerverwarming. Draai de afsluiters 4, 6 en 8 dicht (zie gebruikershandleiding). Neem contact op met de installateur van uw woning of de verhuurder van uw woning.
  • Sommige plekken op de vloer of sommige ruimtes in huis worden niet warm. Het kan zijn dat uw verwarmingsinstallatie ontlucht moet worden. Neem contact op met de installateur van uw woning of de verhuurder van uw woning als ontluchten niet helpt.
  • Het lekt in de meterkast. Draai eerst alle afsluiters dicht en trek dan de stekker uit het stopcontact. Komt het water uit de DEVA warmte afleverset, bel dan met de Storingsdienst, 088 – 33 44 444. Lekt het ergens anders, bel dan de installateur van uw woning of de verhuurder van uw woning.
  • Er is per ongeluk geboord in de vloerverwarming waardoor een leiding is geraakt. Wat nu? Sluit onmiddellijk de afsluiters van de warmte/koude aanvoer en retour + de CV aanvoer en retour. Deze bevinden zich in uw meterkast (zie de afsluiters 4, 6 en 8 in uw gebruikershandleiding). Neem contact op met de installateur van uw woning of de verhuurder van uw woning.
  • Het rode lampje op de warmte afleverset knippert Neem contact op met de Storingsdienst, 088 – 33 44 444. Het is handig dat u hierbij door kunt geven hoe vaak het rode lampje achter elkaar knippert.
  • Er is een storing in de warmtemeter. Als de warmtemeter een storing heeft, verschijnt de melding “INFO” op het display van de meter. Raadpleeg eerst de gebruikershandleiding. Lees de foutcode uit, noteer deze en bel de Storingsdienst 088 – 33 44 444.

Storingsdienst
De storingsdienst is te bereiken via: 088 – 33 44 444 (€ 0,30/minuut)
Ma. t/m Zo.: 08.00 – 20.00 uur (24 uur storingsdienst bij extreme kou (vanaf -5°C))
Indien een storing te wijten is aan de woninginstallatie, neem dan contact op met de installateur van uw woning. U kunt ook een beroep doen op de installateur die de storingsdienst van DEVA verzorgt.
Let wel: hiervoor worden kosten in rekening gebracht. Informeer vooraf bij de storingsdienst naar deze kosten.

Hoe snel wordt er gereageerd bij een storing?
De storingsdienst van DEVA zal alles in zijn werk stellen om binnen 4 uur na melding van een acute storing, werkzaamheden uit te laten voeren waardoor de storing zo snel mogelijk verholpen kan worden.

Worden er kosten in rekening gebracht om een storing te verhelpen?
Bij een storing aan de warmtevoorziening (warmtapwater/CV-systeem) kan de oorzaak liggen in de DEVA-installatie of in uw woninginstallatie. Indien er sprake is van een storing binnen de DEVA-installatie dan zal de storing kosteloos worden verholpen. Als de oorzaak van de storing niet te wijten is aan de DEVA-installatie, maar aan een andere oorzaak, bijvoorbeeld de woninginstallatie (bijv. vloerverwarmingssysteem), dan is er sprake van een onterechte melding en worden de kosten van de storingsmonteur in rekening gebracht: voorrijdkosten à € 129,- en een uurtarief van € 61,-.